
Editura POLIROM
- A fost înfiinţată în februarie 1995 la Iaşi prima carte editată fiind:Adrian Marino, Pentru Europa. Integrarea României. Aspecte ideologice şi culturale.
- peste 1900 titluri publicate şi peste 55 de serii si colecţii până în prezent
- 35 de domenii editoriale: literatură, eseu, jurnale, litere, filosofie, istorie, religie, psihologie, sociologie, politologie, pedagogie, asistenţă socială, studii de gen, media, relaţii publice, drept, limbi străine, informatică şi calculatoare, educaţional, economie şi afaceri, medicină, sănătate, practic s.a
Grupul Editorial CORINT
- se remarcă prin calitatea lucrărilor • Editura CORINT a luat fiinţă în anul 1994, şi de atunci a înregistrat o curbă constant ascendentă în ceea ce priveşte numărul şi calitatea tuturor lucrărilor care-i poartă sigla.
- publică circa 250 de cărţi anual, într-o varietate de titluri şi colecţii, de la carte şcolară şi literatură pentru copii şi tineret la lucrări ştiinţifice.
- alături de cartea şcolară – manuale pentru gimnaziu şi liceu, însumând 47 de titluri avizate de Ministerul Educaţiei şi Cercetării – activitatea editorială se concretizează în colecţii valoroase.
Editura NICULESCU
Grupul editorial RAO
- Este format din patru companii care publicasi difuzeaza peste 100 de titluri noi în fiecare an.
- În colecţia consacrată de non-ficţiune sub sigla Enciclopedia RAO apar: enciclopedii pentru întreaga familie, pentru copii şi adolescenţi;
- Lumea ştiinţei, Mica enciclopedie Larousse; Enciclopedia pentru prichindei; Prima mea enciclopedie; ghiduri turistice, cărţi de artă, manuale şcolare.
Grupul HUMANITAS
- La 1 februarie 1990 e infiintata Editura Humanitas, sub directia filozofului Gabriel Liiceanu. Apare primul catalog al Editurii (1990-1991), in care Humanitas se defineste ca „editura de stiinte umaniste” si „editura a memoriei regasite” si anunta publicarea si lansarea pe piata a celor patru mari autori romani interbelici: Cioran, Eliade, Ionesco, Noica . E un profil de la care Humanitas nu va abdica in urmatorii 14 ani, in ciuda deschiderilor catre alte domenii.
- În 1991 Humanitas devine companie privata cu capital romanesc (51%) si francez (49%); ulterior, capitalul va apartine preponderent actionarilor romani. Este cea dintai editura privatizata din Romania posttotalitara. In iulie se deschide la Bucuresti prima librarie Humanitas, viitoarea „Librarie din fundul curţii”.
- În mai se deschide, sub sigla Humanitas, prima Librarie franceză postbelică din Bucuresti, în incinta Institutului francez. În decembrie se deschide a doua Librarie Humanitas din Bucuresti (Kretzulescu), care va deveni libraria cu cea mai mare cifra de afaceri din reteaua Humanitas. Apare catalogul aniversar Humanitas 5 ani, unde se consemnau pentru perioada 1990-1995: initierea a 32 de serii, aparitia a peste 400 de titluri in peste 6 milioane de exemplare, drepturi exclusive de publicare pentru 5 mari autori interbelici (cei 4 mentionati mai devreme plus Blaga).
Grupul Editorial ALL
- Grupul de edituri ALL se află în elita editurilor din România prin cel mai larg spectru de publicaţii: carte universitară (medicină, carte umanistă, carte de business şi economie, informatică, ştiinţe), carte şcolară (manuale, auxiliare, dicţionare, atlase) şi carte generală (literatură română şi universală, albume color, carte practică).
- Compania ALL a fost înfiinţată în 1991, ca prima editură privată cu profil academic şi universitar din România. Conceptul fondator a fost acela de a oferi publicului carte academică şi universitară durabilă, într-o formă care să permită accesul larg. Astfel, Editura ALL a înlocuit aşa-numitele cursuri litografiate, care aveau un circuit închis, cu apariţii editoriale de ţinută academică, atât prin conţinut, cât şi prin forma de prezentare. Succesul a fost pe măsură. În 1995, Editura ALL publica deja un număr de peste 90 de titluri, în majoritatea domeniilor de studiu universitar – drept, economie, medicină, informatică, matematică, fizică, chimie, istorie, filozofie, psihologie, biologie –, precum şi primele titluri de carte şcolară.
- Astăzi Grupul ALL este alcătuit din Editura ALL, Editura ALL EDUCAŢIONAL, Editura ALLFA, Editura HELEN EXLEY – CĂRŢI ÎN DAR şi societatea de distribuţie BIC ALL Distribution.
Profilul iniţial de carte academică şi universitară a fost mult diversificat, adaptându-se gusturilor şi cerinţelor cititorilor. În prezent, expertiza şi standardul ALL se regăsesc şi în domenii precum ştiinţele socio-umane, literatura română şi universală, biografiile, memoriile, literatura pentru copii, cartea practică şi cartea şcolară.